luni, 8 aprilie 2013

Comunicarea în cuplu îţi poate distruge relaţia


Sună paradoxal având în vedere că toţi psiologii recomandă o comunicare cât mai deschisă şi frecventă în relaţia de cuplu. Şi este foarte adevărat că prin comunicare îţi întreţii relaţia vie. Doar că, folosită incorect, comunicarea în cuplu poate deveni cel mai mare inamic al relaţiei tale.

Ce e de făcut şi unde sunt greşelile?

1. În primul rând, să comunici cu partenerul tău nu e deloc benefic dacă pe tine nu te interesează subiectul de nicio culoare. Probabil că este în extaz atunci când îţi povesteşe cum funcţionează un întrerupător şi cum a reuşit el singur singurel să îl schimbe cu unul nou. Într-un mod subtil, fără a-i distruge extazul, încearcă să schimbi subiectul. Căci nu vei face decât să devii din ce în ce mai iritată şi să aştepţi cu nerăbdare să termine odată de trăncănit.

2. Nu minţi, doar omiţi să spui adevărul

Chiar dacă ai stricat maşina nu înseamnă că trebuie să o ascunzi în garaj şi să nu spui nimic despre asta. Pentru că, mai devreme sau mai târziu tot va afla şi vei risca să produci un scandal monstru. Cine nu s-ar enerva când descoperă că ceva este distrus având în vedere că ar fi trebuit să funcţioneze... ?

3. Devii irascibilă când nu e de acord cu tine

Păi cum măi nene să fim de acord întru totul? Suntem oamenii şi avem pretenţia că trăim înt-o ţară democrată, deci avem dreptul la replică. Dacă ai început să te enervezi de fiecare dată când partenerul tău aduce un alt argument decât cel pe care l-ai dat tu, clar relaţia ta are numai de suferit. Orice om se satură la un moment dat...

4. Nu vrei să vorbeşti decât tu

Ştiu că ai avut o zi grea, şi că te gândeşti cum să îţi ajuţi copilul să se pregătească pentru un curs, şi mai eşti şi pe punctul de a face renovări în apartament. Şi spui... fără să te mai opreşti, tot ce ai vrea să faci, însă şi partenerul tău are un punct de vedere. Nu fii egoistă!

În concluzie, comunicarea ineficientă nu se poate numi comunicare în cuplu. Oricine poate vorbi la nesfârşit despre problemele sale, însă puţini sunt cei care ştiu cu adevărat să asculte. 
Nu îţi distruge relaţia printr-un astfel de comportament!

Sursa foto: via


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !