luni, 18 februarie 2013

Ne schimbăm deciziile când suntem într-o relație?

Fiecare om are principiile, tabieturile și normele sale. Ce se întâmplă atunci când intrăm într-o relație? La început, totul decurge lin, fără discuții sau probleme. Totul pare minunat, nimeni nu este deranjat de nimic.

Apoi, într-o zi, te trezești că partenerul îți spune că îl cam deranjează anumite lucruri, gesturi aparent mărunte. Apar discuții contradictorii și certuri. Iar apoi încep compromisurile, căile de mijloc între vechile obiceiuri și noile obiceiuri.

Începem să ținem cont de părerea partenerului pentru o bună înțelegere.

Ușor, ușor renunțăm la anumite lucruri de dragul persoanei iubite. Uneori nici nu ne dăm seama de schimbări, o facem involuntar, doar ca să fie bine. Este destul de greu să aducem schimbări radicale în existența noastră. Fiecare om este special și are un caracter și o personalitate proprie. Este destul de greu să conștientizăm ca anumite obiceiuri pot deranja, dar partea cu adevărat grea este să ne schimbăm.

Când ești într-o relație, încerci să gasești binele vostru, ca și pereche.

Gândești printr-o prismă diferită de cea veche, individuală. Începi să îţi schimbi deciziile atunci când ești într-o relație. Cel mai important însă este să o faci conștient și fără regrete. Dacă schimbările vin forțate de circumstanțe, atunci vor aparea nemulțumiri și frustrări, iar efortul va fi în zadar. Se spune că „niciun om nu este o insulă”. De accea pe tot parcursul vieții omul încearcă să se adapteze în societate, în familie, la școală, la locul de muncă, alaturi de o persoană. Eforturile într-o relație sunt mari și trebuie să vină deopotrivă de la ambii parteneri.
Când suntem într-o relație tindem să ne pierdem o mică parte din identitate, pentru a fuziona cât mai bine cu partenerul. Devenim un întreg.

Cei care se adaptează cel mai greu schimbării, sau nu vor sa o facă, de cele mai multe ori sunt singuri. Refuză sa facă compromisuri, să se gândească mai departe de propriul eu.
Fie că recunoaștem sau nu, suntem conștienți sau nu, cu toții facem anumite schimbări si compromisuri când suntem într-o relație. Asta nu înseamnă că renunțăm la noi, ci că pur şi simplu câștigăm persoana iubită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !