miercuri, 6 februarie 2013

Cum să te organizezi



Mormane de hârtii zac pe biroul tău. În casă este dezordine..la birou este dezordine..trebuie să te întâlneşti cu iubitul..parca ai vrea şi la coafor…unde mai pui că îţi trebuiesc nişte haine noi… Dar să nu mai vorbim de prietenii tăi..care sunt din ce în ce mai neglijaţi ! Sună cunoscută această poveste ?

Dacă te regăseşti... şi vrei să te organizezi, e cazul să iei atitudine şi să ţii cont de următoarele sfaturi.


1.       Propriul calendar personalizat


Poţi scoate la imprimantă unul, dar să fie A3, să poţi avea loc să scrii. La fiecare început de luna, notează evenimentele pe care le cunoşti deja. Aniversări, întâlniri de afaceri, cină cu prietenii, şedinţa copilului de la şcoală, programările la diferite activităţi etc. Astfel, vei avea o viziune mai bună asupra activităţilor întregii luni şi vei ştii ce te aşteaptă.


2.       Organizare săptămânală


După ce ai terminat cu organizarea lunară, e timpul să treci mai departe. Pe o agendă personală, notează ce ai de făcut în săptămâna care urmează. Ia calendarul lunar în braţe şi notează ce trebuie să faci şi ce a mai intervenit între timp. Duminică seara, repetă povestea pentru următoarea săptămână.


3.       Organizare zilnică


Acum e momentul pentru  o organizare mai amănunţită. Pregăteşte-ţi de seara activităţile cu care trebuie să începi de dimineaţă. Ţine cont de priorităţi, şi ocupăte de chestiile mai dificile de la prima oră. Astfel, ceea ce rămâne pentru mai târziu când eşti deja obosită, va fi foarte simplu de rezolvat.


4.       Estimează corect timpul


Tu ştii cel mai bine cât durează de obicei activităţile tale. Aşa că estimează cam cât timp acorzi fiecăreia în parte. Nu acorda nici mai mult nici mai puţin timp. Astfel vei avea o evidenţă concretă şi nu vei mai pierde timpul făcând câte trei lucruri deodată nefinalizând nici unul.


5.       Nu uita de timpul liber


După ce ai muncit o zi întreagă, a venit şi partea cea mai frumoasă: Timpul Liber ! Programează-ţi activităţi de relaxare cum ar fi yoga, o seară în oraş sau un film bun. Astfel, a doua zi dimineaţă te vei trezi mai fresh şi cu poftă de viaţă !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !