marți, 12 februarie 2013

Cum să faci fix ce vrei în stil inteligent


O viaţă în care poţi face fix ce vrei fără să te intereseze de părerile celor din jur este cu adevărat minunată. Însă e bine să faci fix ce vrei tot timpul? Rămâne de văzut.

Nu ţine cont de reguli

Regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Este un adevăr absolut. Trebuie să ieşi din tiparul regulilor impuse şi să laşi frâu liber imaginaţiei tale. Dacă tu consideri că trebuie să lipseşti o oră de la serviciu pentru a rezolva o problemă foarte importantă, nu te sfii să o faci. Nu ţine cont de regula celor opt ore de serviciu obligatorii şi inventează repede o scuză plauzibilă.
De asemenea, există şi reguli de care ar trebuii să ţii totuşi cont. Spre exemplu, nu fii atât de tâmpit încât să treci pe culoarea roşu a semaforului doar pentru că tu faci ce vrei...

Codul bunelor maniere

Să ai o viaţă plină de peripeţii este minunat. Dacă îţi place să fii amuzant, să te distrezi fără limită, să cânţi sau să ţipi de bucurie pe stradă, fă-o. Doar că din nou, fă-o cu cap. Nu te apuca să cânţi într-o instituţie unde te-ai dus pentru a negocia un contract serios, pentru că nu te va mai lua nimeni în seamă. Fii isteţ şi ţine cont de nevoile tale.
Un loc care impune respect trebuie tratat ca atare. Ca să nu o dai în nebunie absolută. Dacă eşti cumpătat atunci când trebuie, lucrurile îţi vor merge minunat.
De ce spun asta? Pentru că dacă ţii câteodată cont de reguli, tot fix ce vrei faci. Dacă îţi doreşti să cumperi o maşină şi negociezi serios, îţi păstrezi calmul şi respectul faţă de vânzător chiar dacă te scoate din sărite, tot tu ai de câştigat. Când vei obţine bunul solicitat, poţi spune că ai făcut fix ce ţi-ai dorit. Ieşi afară şi urlă de bucurie, căci deşi ai fost constrâns să respecţi anumite reguli, ai făcut-o cu scopul de a câştiga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !