marți, 29 ianuarie 2013

Regimul minune al Gabrielei Cristea – Oricine poate slăbi!


Într-adevăr Gabriela Cristea arată trăznet. Dar întâmplarea a făcut ca eu să arunc un ochi la emisiunea unde a vorbit despre regimul minune pe care la urmat. Şi să vezi surpriză! Este acelaşi cu cele despre care vorbesc majoritatea oamenilor.Mâncaţi sănătos!


3 Mese principale pe zi 

Orice regim sănătos începe cu trei mese principale pe zi. Gabriela Cristea spune că nu are restricţii de la niciun fel de carne, însă din proprie iniţiativă a ales să elimine carnea de porc din alimentaţie pentru că se simte mult mai bine. Aşa cum toţi nutriţioniştii ne învaţă, trebuie să stabilim ore fixe pentru cele trei mese ale zilei. Micul dejun între ora 7 şi 9, prânzul între ora 12 şi 14, iar cina între 17 şi 19. Acesta este şi secretul Gabrielei, care spune că mănâncă zilnic la ore fixe şi are porţii normale de mâncare.

Şmecheria este să mănânci puţin şi des – Importanţa gustărilor

 În urmă cu ceva timp am discutat cu un nutriţionist, o bună cunoştinţă de-a mea. Nu pentru că mi-aş fi dorit să urmez vreo dietă, ci pur şi simplu pentru satisfacerea curiozităţii mele despre secretele unei alimentaţii sănătoase. Şi ghici ce mi-a zis! Atunci când dorim să slăbim, adoptăm metoda „înfometării”. Pentru că organismul se chinuie să supravieţuiască şi îşi încetineşte mai toate funcţiile, după o scurtă perioadă de timp, când angurcităm o mică bucăţică de mâncare mai sănătoasă, acesta va depozita până la ultima frimitură, căci ete „speriat” că nu va mai primi altceva. M-am bucurat când am auzit-o pe Gabriela sfătuind populaţia să nu adopte un astfel de stil, adică înfometarea, pentru că nu doar sănătatea vă este pusă în pericol, ci şi dieta!
„Şmecheria este să mănânci puţin şi des, astfel încât să nu ţi se facă foame”, spune Gabriela Cristea. De asemenea, în afară de cele trei mese principale ale zilei, Gabriela se bucură şi de două gustări. După cel puţin o oră de la ultima masă, este neapărat să consumaţi o gustare, cum ar fi un fruct, un iaurt proaspăt, o mână de seminţe sau nuci, etc. Prin această gustare aveţi garanţia că nu veţi suferi vreo „cădere culinară”.

Interzisă pâinea, uleiul şi grăsimile, însă nu şi dulciurile!

„Am renunţat definitiv la pâine, ulei şi grăsimi. Nu pun ulei nici în salată, iar singurele grăsimi pe care le mai mănânc sunt din peştele foarte gras, atât”, precizează Gabriela Cristea. Însă, se pare că aceasta nu a renunţat definitiv la dulciuri. Mănâncă de două ori pe săptămână prăjiturile care îi plac, însă şi acelea cu măsură.

Dacă mâncăm sănătos slăbim încontinu?

Asta e partea care mă amuză pe mine de fiecare dată. Deoarece este logic. Când te apuci să urmezi o dietă, trebuie să mănânci pe săturate, trei mese sănătoase pe zi, plus două gustări, potrivit nutriţioniştilor.
Însă tot nutriţioniştii recomandă întregii populaţii, chiar dacă are sau nu probleme cu greutatea, să adopte acest regim ca şi stil de viaţă.
Ideea este că atunci când ai depozite de grăsime, căci asta înseamnă să fii gras-plinut-cu kilograme în plus, nu le ai pentru că ai mâncat sănătos, ci le ai pentru că ai mâncat pe săturate şunculiţă de la bunica, pomana porculului, cefuţă delicioasă şi chifteluţe cu sos pe săturate.
Renunţând definitiv la grăsimi pe perioada unui regim, este normal să scapi de toate depozitele de grăsime din organismul tău. După ce ai eliminat toată grăsimea din organism, dacă vei continua să ai acelaşi regim sănătos, însă cu mici excepţii pentru că eşti om, vei reuşi să îţi păstrezi greutatea şi să te menţii toată viaţa.
Este de asemenea foarte important să faci şi sport, pentru că este benefic atât pentru sănătate cât şi pentru menţinerea greutăţii.

Concluzia? Dacă ai tendinţe genetice de îngrăşare va trebui să mănânci sănătos toată viaţa ca să te poşi menţine la o greutate ideală. Dacă nu ai aceste tendinţe....poţi mânca ce vrei, însă cu riscul de a avea depuneri de colesterol, etc.


2 comentarii:

Părerea ta contează !