joi, 31 ianuarie 2013

Cum să înveţi rapid. Două tehnici de super învăţare


Ai nevoie de câteva tehnici pentru o învățare mai rapidă? Nimic mai simplu. Există câteva tehnici care nu numai că îți vor ușura procesul de învățare dar te vor face să păstrezi informațiile acumulate pentru o perioadă de timp foarte lungă, poate chiar pentru toată viața.

Ritualul
Este foarte important de știut că ai nevoie de o rutină. Aceasta rutină se referă la locul și ora la care înveți tu zilnic.
Trebuie să alegi un spațiu din casa ta unde nu sunt foarte multe obiecte care să te distragă : televizor, calculator, tablouri electrice, etc.
Mai departe, trebuie să stabilești o oră la care vei învăța zilnic. Acest obicei trebuie să îl practici în fiecare zi,deoarece îți va crește randamentul. Se spune că cine învață în locuri diferite și la ore diferite devine un dezordonat.

Pregătirea spațiului pentru învățare
Ce te ajută foarte mult aici este organizarea. Înainte să te apuci de învățat trebuie să îți pregătești spațiu de lucru. Ce ai de făcut ?
Fă ordine pe birou, deoarece dezordinea îți distrage atenția
Adună-ți toate “ustensilele” de care ai nevoie pentru învățat ( creioane, pixuri, rigle etc) și punele undeva la îndemână.
Biroul trebuie să fie așezat astfel încât să nu privești direct spre fereastră.
Camera trebuie să fie bine aerisită, pentru că ajută la oxigenarea creierului. Dacă e posibil, învață cu fereastră deschisă, iar dacă nu se poate, aerisește-o  la fiecare oră.
Pune pe masă sau pe birou o ceașcă cu apă pentru a spori umiditatea în cameră. Aerul uscat îți irită mucoasele.
Dacă ești oboist fizic sau mental nu te apuca de învățat.
Se spune că este foarte bine ca atunci când înveți să fi orientat ccu fața spre răsărit. ( exercițiile de yoga și de concentrare se fac la fel )
Nu folosi hârtie albă, strălucitoare deoarece îți obosește ochii. Cea mai bună hârtie este cea albă mată, sau cu o tentă de crem.

S-a constatat că asupra minții, culorile au un rol foarte important. O să vorbim altă dată mai în detaliu despre toate culorile, însă acum, ne oprim la culoarea galben.
Culoarea galben stimulează sistemul nervos și munca intelectuală, te face mai vigilant, te ajută să fii mult mai atent, întărește memoria și este calmant al psihonevrozelor.
Prin urmare, se recomandă folosirea unei fețe de masă, de culoare galben, iar dacă nu este posibil măcar portocaliu. Niciodată fața de masă  nu trebuie să fie albă deoarece scade ritmul oricărei activități !
De reținut sunt și uleiurile volatile, care au și ele un rol destul de important. Un ambient plăcut, frumos mirositor, sporește capacitatea de concentrare . Mirosul influențează starea mental, astfel se face că într-o cameră cu miros urât este exagerat de greu să te concentrezi, dar și într-o cameră cu un miros plăcut, dar prea puternic, este greu să fii atent.





3 comentarii:

Părerea ta contează !