vineri, 1 iunie 2012

Cum să ai o talie de viespe făcând curăţenie în casă


Dacă ţi-ai luat menajeră iar sarcinile tale casnice nu au rămas decât acelea de a sta tolănită pe canapea, află că lucrurile astea dăunează foarte tare la siluetei. Unde mai pui că ţi-ai dotat bucătăria cu maşină automată de spălat vase...şi nici măcar o cană nu mai speli!

Cu siguranţă multe din femeile din ziua de azi au renunţat la treburile casnice, însă, potrivit unor cercetări, procesul de curăţenie nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a unei femei. Nu ca să nu se plictiseacă, ci ca să-şi întreţină silueta! Apelează la modurile tradiţionale de făcut curăţenie, şi fii sigură că vei scăpa de câţiva centimetri din talie!

1. Rezervă zilnic minimun 30 de minute pentru curăţenie
Sarcinile domestice presupun un volum mare de circulaţie a sângelui. Agitaţia, graba, mişcările, toate sunt bune pentru scăderea în greutate. Asta înseamnă cam 50 de calorii arse...

2. Spălarea podelei
Renunţă la mop şi ia o perie în mână şi un lighean cu apă. Freacă foarte bine podeaua şi ajungi astfel să arzi în 30 de minute mai mult de 100 de calorii.

3. Aspirator sau mătură?
Categoric există avantaje şi dezavantaje. Dacă dai cu mătura, se ridică praful şi ajungi astfel să faci un efort deosebit să ştergi praful. Nu e rău pentru siluetă, dar nu e bine pentru aerul pe care îl respiri. Indiferent de alegere, ţine cont că datul cu mătura presupune un efort dublu faţă de atunci când dai cu aspiratorul.

4. Ştergerea prafului
Bună pentru tonifierea braţelor, această sarcină presupune un minimum de timp. Ea este totuşi mai obositoare decât pare. În 30 de minute consumi 100 de calorii.

5. Ştergerea geamurilor
Mişcarea aceasta îţi tonifică din nou  braţele şi te ajută să pierzi 125 de calorii în 25 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !