vineri, 25 mai 2012

Cele mai ascunse mistere ale fanteziilor sexuale!

Sigmund Freud credea despre fanteziile sexuale că sunt un indicator al unei probleme în viaţa unei persoane, indiferent că e nemulţumire sexuală sau disfuncţie sexuală. Cercetările contemporane sugerează însă, că lucrurile nu stau neapărat aşa.
Fanteziile sexuale pot fi definite ca o imagine mentală erotică sau excitantă şi sunt o parte importantă a sănătăţii sexuale generale, iar cercetările indică o legătură între a avea fantezii sexuale şi satisfacţia sexuală.
Fanteziile sexuale dezvoltă imaginaţia. Cu cât îţi foloseşti mai mult creierul pentru fanteziile sexuale, cu atât mai mare este exerciţiul pentru creativitatea sexuală. Fanteziile sunt private, nu trebuie sa faci compromisuri sau să-ţi oprimi fanteziile sexuale, totul poate fi exact aşa cum îţi doreşti.
Cercetătorii au descoperit că femeile au mai multe fantezii sexuale atunci când sunt în perioada fertilă a ciclului lor menstrual. Potrivit ultimelor cercetări, se pare ca hormonii au o influenţă mai mare asupra femeilor decât s-a crezut iniţial. Savanţii au aflat că până şi conţinutul gândurilor din timpul zilei se modifică în această perioadă. Femeile se gândesc mai mult la sex, sunt mai excitate şi au fantezii cu ochii deschişi. Este vorba despre manifestarea unei dorinţe primare de a-şi găsi un partener.

Diferenţele fanteziilor la femei şi bărbaţi
Sunt diferenţe dramatice între fanteziile bărbaţilor şi cele ale femeilor. Ei bine, firea tehnică a bărbatului corelată cu cea expresivă a femeii naşte diferenţe în ceea ce priveşte fanteziile sexuale ale ambelor sexe.
Bărbaţii, se pare, tind să aibă mai multe fantezii sexuale decât femeile iar acestea sunt susceptibile de a fi asociate cu masturbarea.
Fanteziile bărbaţilor pun mult accent pe vizual şi dinamism, iar ale femeilor pe scenariu şi anticipare. Se consideră că bărbaţii sunt activi, tehnici şi cerebrali, în timp ce femeile sunt pasive, expresive şi emoţionale.
Femeile sunt mai apăsate de remuşcări, mai închistate în plan sexual, decât bărbaţii. O diferenţă trasată de mulţi sexologi este aceea că fanteziile bărbaţilor conţin situaţii explicite, în timp ce femeile creează scenarii romantice premergătoare actului sexual.
Fanteziile bărbaţilor conţin mai degrabă scenarii sexuale impersonale. În cazul lor, nu contează decât ceea ce simţi în plan fizic, nu emoţional, iar pentru femei contează ce se întâmplă înainte de actul în sine.
Bărbaţii sunt  fiinţe vizuale, pot crea mult mai uşor imagini grafice ale corpului unei femei,  imaginându-se privind aceste femei, seducându-le sau de ce nu, să fie seduşi de acestea. Pentru un bărbat, linia istorica a unei fantezii este de obicei focalizată asupra organelor genitale ale femeii şi sunt însoţite şi de imagini explicite cu diverse părţi ale corpului unei femei.
Pe de altă parte, femeile au mai puţine fantezii decât bărbaţii şi nu sunt la fel de detaliate . Acestea sunt mai puţin focalizate pe organele genitale, mai degrabă construite în jurul unei poveşti romantice, implicând şi amintiri auditive şi olfactive. Însă cu siguranţă, şi femeile se masturbează în timpul fanteziilor, indiferent că sunt  romantice sau  erotice.
Studiile arată că fanteziile cu un alt partener decât cel stabil sunt des întâlnite, dar acest lucru nu înseamnă că relaţia actuală nu funcţionează. De multe ori se întâmplă ca mintea să exploreze ceea ce corpul nu poate atinge, sau pur şi simplu un semn de refulare a dorinţelor ascunse.
Deşi trăim în secolul vitezei şi al informaţiei, acest subiect rămâne tabu. Fanteziile sexuale sunt parte din noi şi ar trebui abordate într-un mod cât mai relaxat şi natural. Ni se întâmplă tuturor, voluntar sau involuntar, fie că alegem să le punem în practică sau să le oprimăm. Important e să alegem să ne descoperim fanteziile sexuale şi să le recunoaştem ca fiind o parte din noi, o parte a sexualităţii noastre.
Aşa că, dragii mei, relaxaţi-vă şi lăsaţi-vă în voia imaginaţiei!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !