marți, 12 aprilie 2011

Povestea unei albine

Povestea unei albine               

                Supărată că nimeni nu înțelege importanța unui stup nou, albinuța Belly și-a luat inima în dinți și a convocat consiliul albinelor. S-a făcut mare tam-tam pe tema stupilor noi, dar nimeni nu credea că se va trezi cineva să discute în fața unui consiliu despre așa ceva.

                Stupii noi însemnau pentru Belly cea mai bună investiție posibilă. Tocmai de aceea, ea a încercat să prezinte în fața consiliului albinelor, cât mai multe argumente pro.

-         De ce vă aflați aici ? A întrebat matca Yellow care făcea parte din consiliul albinelor.
-          Ei bine, eu m-am gândit că avem nevoie de o schimbare. Trebuie să facem ceva în privința acestor stupi din lemn vechi.
-          Păi care ar fi problema cu stupii noștri actuali ? a întrebat Yellow.
-          Stupii vechi au început să crape. Pe timp de iarnă, frigul pătrunde cu ușurință, iar pe timp de vară, aproape că ne sufocăm. Unde mai pui că ieri am avut o discuție cu stupii, și au spus că se simt slăbiți de puteri și că au și ei nevoie de o pauză.

Auzind acestea, matca Yellow i-a propus șefului de consiliu, domnul Needle, să vorbească cu copacii cei noi să-i aprovizioneze cu stupi de calitate.

Domnul Needle era un trântor foarte harnic. S-a născut într-o familie nobilă, mama lui fiind o matcă foarte cunoscută printre albine. Tot timpul i-a părut rău că se numește trântor, și era foarte supărat că nu reușește să-i facă mai harnici pe amicii din breasla lui.

Cum auzi acestea, domnul Needle s-a gândit că poate e momentul pentru o schimbare în bine. A felicitat-o pe Belly pentru curajul de care a dat dovadă de a se prezenta în fața consilului, și a dat fuga în pădure să vorbească cu copacii tineri.

După câteva scurte negocieri, copacii s-au transformat în stupi noi și frumoși, și s-au pus pe treabă.
Albinele  au fost nevoite să își mute locuințele și în încercarea zadarnică de a se organiza, ele nu au reușit decât să provoace haos. Mulți copii au rămas orfani și multe războaie au avut loc între albine, deoarece s-au mutat haotic și nimeni nu a mai știut unde îi este casa.

Stupii din lemn vechi zăceau într-un colț întinși la soare. Erau supărați și nu înțelegeau ce se întâmplă.
După o scurtă anchetă, au descoperit că albina Belly a mințit, stupii vechi nevăietându-se niciodată că nu ar mai putea continua. Albina Belly aspira la o viață luxoasă și s-a gândit că dacă va minți consiliul va putea locui într-o casă nou-nouță.

Însă, nici una din aceste decizii nu au dus la nimic bun. S-a pierdut de familie și a ajuns să locuiască singură în cel mai mare stup.

3 comentarii:

Părerea ta contează !